Боб в гювече

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Боб в гювече1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3-4
"Колко често се сещате да приготвите боб в гювече?"

Необходими Продукти

  • боб - 400 гр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • лук - 3 глави
  • олио - 100 мл.
  • чушки - 3 - 4 бр.
  • червен пипер
  • магданоз
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатият от предната вечер фасул се залива със студена вода и се вари на умерен огън до омекване.

Ситно нарязаният лук се задушава в мазнина и малко вода. Прибавят се един ситно нарязан домати, червеният пипер и пиперките, нарязани на ивици.

Свареният и отцеден фасул се изсипва в пръстен гювеч. Отгоре се нареждат задушените заедно с лука пиперки и се добавят резенчета пресен домат. Поръсва се със ситно нарязаните магданоз и джоджен, посолява се, долива се малко вода и се запича на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
57
43
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ирина иванова
ирина иванова
От както имам гювеч,май само в него готвя, всичко става по-хубаво.
23.07.2010 11:11
iiiii
iiiii
Браво. Яко е.
09.08.2009 15:55