Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Гювече с кайма, зелен боб и сирена

Гювече с кайма, зелен боб и сирена

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Гювече с кайма, зелен боб и сирена
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Днес ще ви споделим тези прекрасни гювечета, а вие ги споделете със семейството си - тази вкусотия не трябва да остане непробвана"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 - 700 г
  • домати - 2 - 3 бр., консерва
  • чушки - 2 бр печени, червени
  • зелен фасул - 200 г, консерва
  • сирене - 125 г, крема
  • топено сирене - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете каймата в малко олио. Добавете намачканите домати, нарязаните чушки и зеления боб.

Прибавете подправките и свалете от котлона. Добавете сиренето (крема), нарязано на парчета, и разбъркайте.

Разпределете сместа в гювечета, отгоре наредете парчета топено сирене и поръсете с настърган кашкавал.

Направете вдлъбнатина и чукнете по едно яйце.

Захлупете с капачетата и печете гювечетата на 200 градуса около 25 минути.

Гювечето с кайма, зелен боб и сирена е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: