Начин на приготвяне
Първо, приготвяте блата за чийзкейка, като премахвате крема от бисквитките Орео.
С блендер правите бисквитките на трохи, ако нямате блендер, може да ги натрошите сами с помощта на чукче за пържоли. Слагате маслото да се разтопи на водна баня, когато е готово, го добавяте при натрошените бисквитки.
В тавичка слагате хартия за печене и изсипвате сместа от бисквитите и маслото с ръце оформяте тънък блат.
Прибирате във фризера, за да стегне поне 10-20 минути.
За крема:
Предварително си разтопете шоколадите на водна баня и нарежете ягодите на половина, а може и да ги оставите цели.
След като сте разтопили шоколадите, слагате сметана на котлона да кипне. Към горещата сметана добавяте разтопения шоколад и бъркате продължително. Може да намалите котлона с една степен. Ако крема ви се струва доста течен, не се притеснявайте, ще стегне, след като изстине.
След като сте смесили добре шоколадът и сметаната, може да махнете сместа от котлона и да оставите на страна, докато изстине.
Вадите охладения блат и добавяте ягодите върху него, след като и кремът е изстинал достатъчно, заливате ягодите и блата.
Сложете отново шоколадовия чийзкейк във фризера за поне 2-3 часа, за да може кремът да стегне достатъчно.
После може да прехвърлите в хладилника и воала - Орео чийзкейк без печене е готов.
Приятен Апетит!