Прасковен Пай

Прасковен Пай
Снимка: Теодора Мещерова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Този прасковен пай си е същинска прасковена торта! Толкова богата на вкус и ароматен дъх на лято"

Необходими Продукти

  • краве масло - 300 г
  • компот от праскови - 1 бр.
  • бадеми - 60 г
  • брашно - 500 г
  • бакпулвер - 1 пакетче с ванилия и лимон
  • захар - 180 г
  • сол - 1 щипка
  • ванилова захар - 2 пакетчета
  • яйца - 1 бр.
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се отцеждат от сока и се нарязват на кубчета.

Бадемите се смилат с блендер. Маслото се разтопява и се оставя да изстине. В купа се смесват брашното, бакпулверът, солта, захарта и ваниловата захар.

Добавят се яйцето и маслото и се омесва тесто.

Във форма за торта с диаметър 26 см се поставя хартия за печене и леко се намазнява.

Върху хартията за печене се слага половината тесто за пай и се разточва много тънко, след което се набожда с вилица.

Отгоре се разпределят бадемите и прасковите, след което се покриват с останалите трохи.

Прасковеният сладкиш се пече в загрята на 200 °C фурна за около 50 мин, като последните 15 мин се покрива с фолио, за да не изгори отгоре.

Когато е готов плодовият пай, се поднася поръсена с пудра захар и предварително разбитата сметана на твърд сняг.

Много вкусен прасковен пай.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: