Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Оризова салата»Салата от печен кромид лук по габровски

Салата от печен кромид лук по габровски

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
3144384
Салата от печен кромид лук по габровски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • лук - 8 - 9 глави кромид
  • орехи - 1 ч.ч.
  • ориз - 1 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете лука във фурна, без да го почиствате от люспите. Щом се охлади, премахнете обвивката и го нарежете на кубчета.

Задушете ориза в зехтин и малко вода, докато омекне. Оставете го да изстине и го смесете с лука.

Добавете орехите, солта и лимоновия сок. Разбъркайте добре сместа и сервирайте в чиния за салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Малко магданоз и малко маслини няма да попречи - както е на снимката.
О извинявай на снимката е показано нещо подобно но не точно това което си ни предложила.
Получисе малко неловко за "Иноватор" ....
20.02.2016 01:36