Печени картофи, пълнени с извара

IvankaIvanka
Новак
252
316
910
19/02/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 303
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и обелваме картофите. Нарязваме ги на две половини и ги издълбаваме в средата с малка лъжичка.

Приготвяме смес за пълнежа, като разбием яйцата и към тях с разбъркване прибавим омекналото масло, изварата, нарязаните на дребно домати и магданоза. Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус.

Нареждаме картофите в намазана с олиото тавичка и ги напълваме със сместа.

Поливаме с подсолена вода, колкото да покрием дъното на тавата и печем в умерена фурна до зачервяване.

Към края на печенето може да поръсите с настърган кашкавал по желание.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар