Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени Кюфтета»Пълнени кюфтенца от извара и картофи на фурна

Пълнени кюфтенца от извара и картофи на фурна

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k4k11
Пълнени кюфтенца от извара и картофи на фурна
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
12/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
80 мин.
Порции
16
"Пълнени кюфтенца от извара и картофи на фурна, които станаха известни в квартала"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • извара - 300 грама
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава, по - малка, или същото количество зелен лук
  • кашкавал - около 100 грама
  • универсална подправка
  • чубрица
  • копър
  • магданоз
  • галета
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и обелват. В купа се намачкват с преса за картофи.

Към тях се чуква яйцето, прибавя се нарязаният на ситно лук и подправките.

От сместа се оформят картофени кюфтета, като във всяко се слага по 1 парченце кашкавал. Кюфтетата се овалват в галета.

Готовите зеленчукови кюфтета с извара се подреждат в тава с хартия за печене.

Пекат се пълнени кюфтенца от извара и картофи на фурна в предварително загрята на 180 °C фурна за около 30-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: