Начин на приготвяне
Измийте цялото пиле и го нарежете на порции.
Посолете и подредете порциите в тавичка.
За приготвяне на рецептата за пиле използвах тавичка с мраморно покритие и огнеопорен капак.
В купа сложете маслото, то трябва да е много меко.
Към него добавете доматеното пюре, черния пипер, червения лют пипер и зеленчуковата подправка за пиле.
Разбъркайте добре и с получената смес намажете обилно всички порции.
Налейте в тавичката около 400 мл. вода и я захлупете с огнеупорен капак.
Сложете я в студена фурна и включете на 250 градуса.
Печете пиленцето около 90 минути, без да отваряте капака.
Така приготвено, това печено пиле на порции под капак става сочно отвътре и с пикантна червена коричка отвън.