Начин на приготвяне
Брашното се пресява и се слага в тава. Маята се слага в 150 мл затоплено мляко, заедно със захарта /меда/ и 1 с.л. брашно.
Разбърква се и се оставя 15 минути да се активира. Бананите се обелват, начупват се в купа и се намачкват с вилица.
След като маята се е активирала, се слага при брашното, заедно с пюрето от банани, останалото мляко и солта.
Отначало тестото ще ви лепне заради бананите. Но не се отказвайте. Добавяйте брашно и месете, докато се получи еднородна смес.
След това прехвърлете тестото на набрашнен плот и месете още 10-15 минути, докато стане гладко, меко и еластично тесто.
Сложете го в намазнена и набрашнена купа и го покрийте с кърпа. Оставете го да втаса за около час или докато удвои обема си.
При мен втаса за около 40 минути. След като тестото е вече втасало, прехвърлете го отново на набрашнен плот, размесете го и късайте топки от него, които с помощта на дланите размесете, така че да се образува идеална топка.
Подреждайте банановите хлебчета в предварително застлана с хартия за печене правоъгълна тава, която сте намазали с олио.
Намажете хлебчетата с разбитите яйца и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до приятен златист загар.
Да ви е сладко с тези мини бананови хлебчета!