Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак с касис

Козунак с касис

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Козунак с касис
Снимка: Галя Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Разкошен козунак, който със спокойно можете да опитате"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • яйца - 1 бр. + 1 белтък
  • захар - 70 г
  • прясно мляко - 90 мл
  • мая - суха (4 г)
  • масло - 25 г
  • олио - 1 с.л.
  • сушен касис - 30 г
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 0.5 ч.л.
  • прясно мляко - 2 ч.л.
  • ванилова захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се слагат в хлебопекарната (без пълнежа) - на програма месене. След като е готово тестото се разточва на правоъгълник на тънко /4 мм/.

Разточеното тесто се поръсва обилно с касис и се завива на руло, което се разделя на две и се сплита на плитка.

Оформеният козунак се поставя във форма за печене, намазана с краве масло или поставена хартия, и се оставя да втаса.

Вече втасалият козунак се намазва с разбития жълтък, смесен с малко олио и 2-3 капки прясно мляко, и се поръсва със ванилова захар.

Пече се в предварително загрята фурна, на 160 градуса за 30 минути или до готовност.

Оставя се за кратко да се охлади върху решетка, след което се вади от формата.

Ако искаш да приготвиш наистина сполучлив козунак, опитай и тези изпитани рецепти за козунак като този козунак на конци или нашия козунак без месене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: