Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Памук кифлички гъсенички

Памук кифлички гъсенички

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Памук кифлички гъсенички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
40
"За да се разнесе прекрасният им аромат из цялата къща, изпечените памук кифлички гъсенички още горещи намажете с масло"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • вода - 200 мл топла
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • олио - 250 мл
  • прясна мая - 60 г
  • брашно - 1 кг
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 1 кубче за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа натрошете маята и добавете захарта, натрошете маята в тях и бъркайте, докато се разтвори. Прибавете разбитите яйца, олиото и солта, замесете меко тесто, прибавяйки на етапи от пресятото брашно. Оставете тестото, покрито със стреч фолио, да втаса за 1 час.

Втасалото тесто разделете на 40 топки - колкото яйце. Всяко топче разтворете на правоъгълна кора с помощта на точилка.

В единия край на кората направете 4-5 разреза на ленти до средата на кората. Поставете избраната от вас плънка (извара, сирене с яйца, сладко, кренвирш и др.) в ненарязаната част и навийте на руло към разрезите.

Наредете кифличките в тава постлана с хартия за печене и оставете за 40 минути да втасат отново.

Намажете памук кифличките с разбитото яйце, смесено с 1 с.л. олио, и поставете тавата в предварително нагрята на 200 °C фурна, печете за около 15-20 минути до златисто.

Изпечените памук кифлички гъсенички още горещи намажете с масло и покрийте с чиста кърпа за около 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: