Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Памук кифлички със сирене

Памук кифлички със сирене

Памук кифлички със сирене
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
Порции
9
"Предизвикателство за майсторите - може ли да приготвите Памук кифлички със сирене преди останалите от семейството да са се събудили"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 100 мл
  • кисело мляко - 50 г
  • вода - 50 мл
  • яйца - 1 бр. (жълтъка за намазване)
  • сол - щипка
  • захар - щипка
  • олио - 70 мл
  • брашно - 350 г
  • мая - 25 г жива
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата леко се затопля и се добавя маята, захарта и малко брашно. Прави се гъста каша и се оставя да шупне.

В купа се смесват всички продукти без жълтъка, който ще оставим за намазване на кифличките, и сиренето. Замесва се меко тесто. Слага се в намаслена купа, завива се с памучна кърпа и се оставя да втаса.

Готовото тесто се разточва на кръгъл лист. Реже се на триъгълници. Слага се по малко сирене и се завива на кифличка.

Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние. Намажете кифличките с жълтъка, 1 с.л. олио, 1 с.л. прясно мляко.

По желание се поръсва със сусам. Оставете памук кифличките за 10-15 минути да починат и ги изпечете в предварително загрят фурна на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: