Начин на приготвяне
Водата леко се затопля и се добавя маята, захарта и малко брашно. Прави се гъста каша и се оставя да шупне.
В купа се смесват всички продукти без жълтъка, който ще оставим за намазване на кифличките, и сиренето. Замесва се меко тесто. Слага се в намаслена купа, завива се с памучна кърпа и се оставя да втаса.
Готовото тесто се разточва на кръгъл лист. Реже се на триъгълници. Слага се по малко сирене и се завива на кифличка.
Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние. Намажете кифличките с жълтъка, 1 с.л. олио, 1 с.л. прясно мляко.
По желание се поръсва със сусам. Оставете памук кифличките за 10-15 минути да починат и ги изпечете в предварително загрят фурна на 180 градуса до готовност.