Начин на приготвяне
Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на тънки шайби.
Каймата се слага в купа, добавя се ситно нарязаният лук, яйцето, хлябът, накиснат във вода, галетата и половината подправки. Омесва се кайма и се оставя да престои 30 минути в хладилник, покрита със стреч фолио.
Картофите се слагат в купа, добавя се олио, останалите подправки, обърква се хубаво и се прехвърлят в кръгла тавичка.
След като каймата е престояла 30 минути в хладилника, от нея с влажи ръце се оформят кюфтета.
Подреждат се върху картофите, долива се една водна чаша вода, тавата се покрива с алуминиево фолио и се слага в предварително загрята на 180 °C.
Първите 30 минути се пече с фолио, после то се премахва и апетитните кюфтета се допичат до готовност.
Да ви е сладко с моите кюфтета с картофи на фурна!