Начин на приготвяне
Започнете с шницелите от кайма, като смесите всички продукти в купа и омесите до еднородна смес.
Обелете и нарежете картофите на шайби с дебелина 1 см, поставете ги в голяма тава.
Поръсете със сол и черен пипер на вкус, червения пипер и ригана. Залейте картофите с доматения сок, зехтина и водата, разбъркайте, да се овкусят всички картофени шайби, разпределете ги равномерно по дъното на тавата.
От омесената кайма оформете големи кюфтета и ги разпределете върху картофите.
Поставете тавата в предварително нагрята на 200 °C фурна и печете кюфтетата с картофи за около час и половина.
Когато шницеловите кюфтета добият красив кафяв загар, обърнете ги, за да се изпекат и от другата страна.