Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Котлет от сьомга с доматена салата

Котлет от сьомга с доматена салата

Котлет от сьомга с доматена салата
Снимка: Стефани Симеонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Бързо, лесно, много вкусно и най-важното - здравословно!"

Необходими Продукти

  • сьомга - 1 котлет
  • лимони - 1/2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • за Салата
  • чери домати - 1 шепа
  • червен лук - 1 глава
  • чесън
  • магданоз
  • зехтин - 1 орехов
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме със сьомгата. На умерено загрят грил тиган или скара запържваме без мазнина, тъй като сьомгата е достатъчно мазна и пуска от собствената си мазнина при приготвяне.

Подправяме със сол и черен пипер. Когато е готово месото, придобива розов цвят. Накрая прибавяме сок от половин лимон.

За приготвянето на салатата измиваме и нарязваме чери доматите. Прибавяме ситно нарязани червен лук, чесън и магданоз. Овкусяваме с орехов зехтин и сол.

Една лесна, бърза, но и много здравословна рецепта за сьомга на скара, която можем да консумираме с чаша охладено вино - розе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: