Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Гризини със сирене и самардала

Гризини със сирене и самардала

Гризини със сирене и самардала
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
17
"Домашни гризини с неповторим аромат, който ще изпълни кухнята ви"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г студено
  • сирене - 100 г
  • самардала - 1 ч.л.
  • заквасена сметана - 60 г
  • брашно - 180 г
  • За поръсване
  • бял сусам
  • самардала
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето и маслото се нарязват на кубчета и се слагат в блендер. Добавят се заквасената сметана и самардалата и се разбива.

След това се добавя брашното и отново се разбива. Получените трохи се слагат върху набрашнен плот и се събират на тесто, което се увива в стреч фолио и се оставя за 30 минути в хладилника.

След това от него се късат топки, които се оформят на фитили.

Гризините се подреждат в застлана с хартия за печене тава, намазана с олио.

Поръсват се със сусам и самардала.

Гризини със сирене и самардала се пекат в загрята на 180 °C фурна за 15 минути.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: