Начин на приготвяне
От съставките за тестото се замесва меко нелепнещо тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 20 минути.
Сместа за намазване се приготвя, като сиренето се мачка с вилица. Добавят се олиото, киселото мляко, содата и самардалата.
Втасалото тесто се премесва, разделя се на четири равни части. Всяка се оформя на питка. Всяка питка се разточва на тънка кръгла кора.
Взема се една кора, маже се с разтопеното масло и сместа със сиренето. Покрива се с втората кора, която също се маже с масло и сирене.
Навива се на руло, усуква се и си поставя в намаслена тава. По същия начин се процедира с останалите две кори.
Тутманикът се оставя да втаса. Маже се с разбития жълтък с олиото. Отгоре се поръсва със самардалата.
Пече се на 180 градуса за 35-40 минути.