Начин на приготвяне
Измитият, почистен и нарязан на парчета жълт зелен фасул се сварява за десетина минути в подсолена вряща вода.
През това време се нарязват на дребни кубчета лукът, морковът, чушката, в отделна купичка и доматът, който предварително се обелва.
В дълбок тиган се загрява олиото, в него се запържват лукът, морковът, чушката. Добавя се брашното и червеният пипер, разбърква се хубаво и се разрежда с водата, в която е врял фасулът.
Сместа от тигана се прехвърля в тенджерата при жълтия зелен фасул, като преди да се добави при необходимост се отнема от водата му, за да не стане ястието много разредено.
След завирането се засичат 10-15 минути и се добавят кубчетата белен домат и размитото в малко вода доматено пюре.
След още 15 минути котлон се изключва и се добавя сол и черен пипер на вкус, наситнените магданоз и скилидки чесън.
Суровият пушен бекон се нарязва на кубчета и се запържва до хрупкавост.
Зеленият фасул яхния се сервира, като всяка порция се поръсва с хрупкав бекон.
Добър апетит!