Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани с доматен сос по италиански

Патладжани с доматен сос по италиански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Патладжани с доматен сос по италиански1 / 2
07/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • домати - 400 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • яйца - 2 бр. (сварени)
  • зелен лук - 1 стрък
  • брашно - 100 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • бяло вино - 250 мл
  • лимони - 1 бр.
  • оцет - 2 с.л.
  • зехтин - 6 с.л.
  • риган - 1 щипка
  • босилек - 1 щипка
  • захар - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват, нарязват се, посоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сок. Измиват се със студена вода и се подсушават. Поръсват се с черен пипер, овалват се в брашно и се запържват в половината зехтин.

Приготвя се сос от запържените в останалия зехтин лук и чесън, нарязани на ситно, и настърганите домати.

Щом течността изври, се налива виното, добавя се доматеното пюре. Сосът се поръсва с босилек, риган, черен пипер и се овкусява със сока на лимона и захарта.

Сосът се оставя да поври и след това с него се заливат изпържените патладжани. Гарнират се с резенчета яйца и се поръсват с нарязан на ситно зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: