Начин на приготвяне
Измиваме, обелваме и нарязваме патладжана на шайби. Поръсваме обилно със сол и оставяме за 1 час да се отцеди горчилката. Измиваме и подсушаваме патладжана и го редим в намаслена тава, отгоре също поръсваме с малко олио.
Печем патладжана в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
В сгорещено олио запържваме наситнените лук и чесън и добавяме доматите, готвим за кратко, докато соса започне да се сгъстява, овкусяваме със сол, пипер и кимион на вкус. Махаме от котлона и поръсваме с наситнения магданоз.
Може да наредим патладжана ва пластове в тавичка и между него да разпределим соса или да изсипем соса директно в тавата, в която сме го пекли.
Запичаме ястието за още 20 минути.
Коментари