Начин на приготвяне
В тиган се разтопява 1 супена лъжица краве масло.
След като се разтопи, в тигана се поставя едната тортила.
Намазва се с масло и отгоре се нареждат нарязаната моцарела, настърганото сирене Гауда и нарязаният на шайби домат.
Доматите се поръсват с малко сол и смлян черен пипер.
Прибавят се листенца пресен босилек, а отгоре се поставя другата тортила.
Втората тортила се намазва с останалото краве масло и леко се притиска.
Тиганът с кесадията се похлупва и се запича за около 2-3 минути.
След това с помощта на чиния се обръща и запича и от другата страна.
Пече се, докато получи лек загар, стане хрупкава, а сирената се разтопят.
Сервира се топла кесадия с домати и сирена, разрязана на четири равни части.