Начин на приготвяне
Ако обичате да си похапвате солени пайове, ще оцените и Киш със сирена и чери домати.
Смесваме пармезана с брашното, солта и нарязаното на кубчета масло. Размесваме продуктите до образуване на трохи. Добавяме яйцето и 1 супена лъжица вода и замесваме тесто. Разточваме го на кръг върху леко набрашнена повърхност.
Пренасяме го с помощта на точилка, върху кръгла форма за печене с диаметър 24 см, като покриваме и стените. Охлаждаме в хладилника за 30 минути.
Набождаме тестото с вилица и печем в предварително загрята на 190 градуса фурна за 15 минути (до златисто).
За плънката на нашия киш смесваме всички съставки и изсипваме сместа върху изпечения блат. Отгоре нареждаме разполовените чери доматчета.
Печем киша със сирена на 180 градуса за 35-40 минути, като накрая поръсваме с настърган кашкавал.