Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш със сирена и чери домати

Киш със сирена и чери домати

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Киш със сирена и чери домати
Снимка: Искра
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Ако търсите вкусна рецепта за киш, а дори и да не търсите, ние пак ще ви предложим тази за киш със сирена и чери домати"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • пармезан - 50 г прясно настърган
  • брашно - 190 г
  • сол - 1/2 чаена лъжица
  • масло - 100 г студено
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 1 с.л. студена
  • За плънката
  • чери домати - 200 г
  • пармезан - 25 г прясно настърган
  • краве сирене - 50 г
  • козе сирене - 50 г
  • кашкавал - 25 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • мащерка - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако обичате да си похапвате солени пайове, ще оцените и Киш със сирена и чери домати.

Смесваме пармезана с брашното, солта и нарязаното на кубчета масло. Размесваме продуктите до образуване на трохи. Добавяме яйцето и 1 супена лъжица вода и замесваме тесто. Разточваме го на кръг върху леко набрашнена повърхност.

Пренасяме го с помощта на точилка, върху кръгла форма за печене с диаметър 24 см, като покриваме и стените. Охлаждаме в хладилника за 30 минути.

Набождаме тестото с вилица и печем в предварително загрята на 190 градуса фурна за 15 минути (до златисто).

За плънката на нашия киш смесваме всички съставки и изсипваме сместа върху изпечения блат. Отгоре нареждаме разполовените чери доматчета.

Печем киша със сирена на 180 градуса за 35-40 минути, като накрая поръсваме с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: