Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Кесадия с домати и сирена

Кесадия с домати и сирена

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Кесадия с домати и сирена4 / 4
13/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
11 мин.
Порции
4
"Пече се тази разкошна кесадия, докато получи лек загар, стане хрупкава, а сирената се разтопят."

Необходими Продукти

  • тортила питки - 2 бр.
  • краве масло - 2 с.л.
  • моцарела - 200г
  • сирене гауда - 100 г
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - 2 щипки смлян
  • босилек - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се разтопява 1 супена лъжица краве масло.

След като се разтопи, в тигана се поставя едната тортила.

Намазва се с масло и отгоре се нареждат нарязаната моцарела, настърганото сирене Гауда и нарязаният на шайби домат.

Доматите се поръсват с малко сол и смлян черен пипер.

Прибавят се листенца пресен босилек, а отгоре се поставя другата тортила.

Втората тортила се намазва с останалото краве масло и леко се притиска.

Тиганът с кесадията се похлупва и се запича за около 2-3 минути.

След това с помощта на чиния се обръща и запича и от другата страна.

Пече се, докато получи лек загар, стане хрупкава, а сирената се разтопят.

Сервира се топла кесадия с домати и сирена, разрязана на четири равни части.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: