Начин на приготвяне
Картофите се обелват. Измиват се и се нарязват на две през средата по дължина. Всяка от половините се нарязва на 5 парчета като за печен картоф.
Слагат се в тава. Поръсват се с олио. Поръсват се със самардала, като тя е със сол.
Картофите се овалват добре с олио и самардала. Взима се резен картоф и се увива с филийка бекон. Същото се повтаря с всички картофи и бекон.
Нареждат се един до друг. Добавя се малко водичка и се поръсва с още малко самардала.
Пекат се картофите на фурна около 30 минути на 200 °C. През това време се приготвя сосът. В купа се слага заквасената сметана. Добавя се хайверът с копър.
Чесънът се почиства и пресира. Магданозът се измива и се нарязва на ситно. Добавят се в купата.
Всички продукти се разбъркват добре и хайвереният сос е готов.
Може да нападате сладките картофи с бекон и хайверен сос още горещи.