Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Сладки картофи с бекон и хайверен сос

Сладки картофи с бекон и хайверен сос

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5355k1k3k3
Сладки картофи с бекон и хайверен сос
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
14/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Може да нападате сладките картофи с бекон и хайверен сос още горещи. Супер рецепта, която става и за мезе"

Необходими Продукти

  • сладки картофи - 2 бр.
  • самардала
  • олио
  • бекон - 200 г
  • заквасена сметана - 150 г
  • хайвер - 160 г с чесън и копър
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1/4 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват. Измиват се и се нарязват на две през средата по дължина. Всяка от половините се нарязва на 5 парчета като за печен картоф.

Слагат се в тава. Поръсват се с олио. Поръсват се със самардала, като тя е със сол.

Картофите се овалват добре с олио и самардала. Взима се резен картоф и се увива с филийка бекон. Същото се повтаря с всички картофи и бекон.

Нареждат се един до друг. Добавя се малко водичка и се поръсва с още малко самардала.

Пекат се картофите на фурна около 30 минути на 200 °C. През това време се приготвя сосът. В купа се слага заквасената сметана. Добавя се хайверът с копър.

Чесънът се почиства и пресира. Магданозът се измива и се нарязва на ситно. Добавят се в купата.

Всички продукти се разбъркват добре и хайвереният сос е готов.

Може да нападате сладките картофи с бекон и хайверен сос още горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: