Пълнени тиквички с нахут

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Пълнени тиквички с нахут
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
10/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 по - големи
  • лук - 1/2 малка глава
  • пиперки - 1 малка червена
  • нахут - 1 консерва
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • растително мляко - 4 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • захар - 2 щипки
  • червен пипер
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се обелват и разрязват на две по дължина. Вътрешността на всяка се издълбава.

Фурната се загрява на 210 градуса и в тава, застлана с хартия за печене, се поставят тиквичките, като първо долната им страна (където и била обелката) се намазва със сол. Пекат се около 20 минути.

През това време се приготвя плънката.

Издълбаното от тиквичките се нарязва заедно с лука и пиперката. Запържва си лукът в сгорещено олио, а след като започне да става прозрачен, се прибавят пиперката, тиквичките и консервата нахут /отцедена добре/.

Добавя се доматеното пюре, соевият сос, оцетът, млякото и подправките. Разбърква се добре и се оставя, докато тиквичките омекнат.

След като тиквичките отделят доста вода, се прибавят около 1 непълна шепа овесени ядки, колкото да поемат течността.

След като плънката е готова и тиквичките във фурната са омекнали, всяка лодка се пълни с плънка.

Тавата с приготвените пълнени тиквички се връща обратно във фурната, докато плънката също се позапече, но на 175 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: