Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата с нахут и фъстъчен сос

Салата с нахут и фъстъчен сос

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Салата с нахут и фъстъчен сос
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Букет от вкусове, които се разгръщат благодарение на ароматния фъстъчен сос Опитайте и споделете"

Необходими Продукти

  • маруля - или салата айсберг
  • моркови
  • чушки
  • краставици - 1 бр.
  • магданоз
  • За фъстъчения сос
  • фъстъчено масло - 3 - 4 с.л.
  • джинджифил на прах - ½ ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • лимонов сос - 1 - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • чили сос - 2 ч.л., или кетчуп за не лют вариант
  • вода - около 3 с.л.
  • За нахута
  • нахут - 2 консерви (по около 400 г)
  • чесън на прах - ½ ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • чили сос - 1 с.л., или доматено пюре за не лют вариант
  • оризов оцет - 2 с.л.
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се отцежда. В сгорещено олио се запържва с подправките. По-нататък се добавя царевичното нишесте, а след това чили сосът, оризовият оцет, захарта, водата и сол на вкус.

Разбърква се добре.

Оставя се 4-5 минути на котлона, като се разбърква от време на време. След това се оставя настрани да поизстине.

За фъстъчения сос се смесват всички съставки и се разбъркват добре до хомогенност. При нужда може да се добави още малко вода.

Марулята се нарязва на едро, чушките и краставиците на кубчета, а морковът се настъргва. Настинява се магданозът.

Всичко се смесва в купа. Прибавя се приготвеният нахут и зеленчуковата салата се залива с фъстъчения сос.

Салатата с нахут и фъстъчен сос е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: