Начин на приготвяне
Нахутът се отцежда. В сгорещено олио се запържва с подправките. По-нататък се добавя царевичното нишесте, а след това чили сосът, оризовият оцет, захарта, водата и сол на вкус.
Разбърква се добре.
Оставя се 4-5 минути на котлона, като се разбърква от време на време. След това се оставя настрани да поизстине.
За фъстъчения сос се смесват всички съставки и се разбъркват добре до хомогенност. При нужда може да се добави още малко вода.
Марулята се нарязва на едро, чушките и краставиците на кубчета, а морковът се настъргва. Настинява се магданозът.
Всичко се смесва в купа. Прибавя се приготвеният нахут и зеленчуковата салата се залива с фъстъчения сос.
Салатата с нахут и фъстъчен сос е много вкусна.