Сърнешко печено

18/02/2010
Паша
отПашаНовак
"Гурманите вече си поставят салфетката на скута, което е сигурен знак, че в чинията ви очаква съвършеното сърнешко "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 745
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Одирате месото с помоща на нож, измивате и подсушавате. Шпиковате със сланината, овкусявате със сол и пипер от всички страни и запържвате добре в сместа от олио и маргарин.

6 - 8 намачкани зърна от хвойна се поставят в мазнината от пърженето на месото, разреждате с малко червено вино и добавяте бульона. Връщате месото и слагате във фурната да се задушава за около 90 минути на 100 - 120 градуса, като от време - навреме поливате месото със соса. Когато е готово изваждате месото, като може да го върнете във вече изключената фурна, за да го запазите топло.

Добавяте малко вода в соса и го кипвате. Слагате малко брашно, за да стане по - плътен, добавяте конфитюра и червените боровинки и отново кипвате. След това овкусявате със сол, черен пипер и сока от лимона. Добавяте сметаната, разбърквате и претримате всичко през сито, за да получите гладък сос.

Може да шпиковате месото, като го покриете от всякъде със ленти сланина и ги закрепите с помощта на конец.

подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар