Каша от яребици

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Каша от яребици1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Покана за разкошна каша от яребици? Съжаляваме, ще си изядем кашата сами, може обаче за си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • яребици - 2 бр.
  • бульон - 400 мл костен
  • гъби - 80 г
  • лук - 1 глава кромид
  • домати - 1 бр.
  • киселец - 100 г
  • коприва - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • чубрица
  • копър
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер
  • масло - 40 г
  • олио - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте яребиците, порционирайте ги и ги задушете в сгорещено олио. Добавете почистените и нарязани гъби, лук, поръсете с червен пипер и долейте топлия бульон. Оставете да заври на умерен котлон.

Отделно задушете в масло предварително попарените в подсолена вода и нарязани след това киселец и коприва. Прибавете към зеленолистните зеленчуци обеления и нарязан домат и доварете.

След като месото омекне, добавете към него зеленчуковата смес, поръсете чубрица и оставете да се готви до пълна готовност.

В останалото масло запържете брашното, разредете при непрекъснато бъркане с малко бульон и добавете към ястието. Разбъркайте и след 2-3 минути снемете от котлона. Добавете скълцания чесън.

При поднасяне поръсете кашата от яребици с нарязан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: