Начин на приготвяне
Почистете и измийте яребиците, порционирайте ги и ги задушете в сгорещено олио. Добавете почистените и нарязани гъби, лук, поръсете с червен пипер и долейте топлия бульон. Оставете да заври на умерен котлон.
Отделно задушете в масло предварително попарените в подсолена вода и нарязани след това киселец и коприва. Прибавете към зеленолистните зеленчуци обеления и нарязан домат и доварете.
След като месото омекне, добавете към него зеленчуковата смес, поръсете чубрица и оставете да се готви до пълна готовност.
В останалото масло запържете брашното, разредете при непрекъснато бъркане с малко бульон и добавете към ястието. Разбъркайте и след 2-3 минути снемете от котлона. Добавете скълцания чесън.
При поднасяне поръсете кашата от яребици с нарязан копър.