Сърнешко печено

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Сърнешко печено2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Гурманите вече си поставят салфетката на скута, което е сигурен знак, че в чинията ви очаква съвършеното сърнешко"

Необходими Продукти

  • сърнешко месо - 1500 гр. бут
  • сланина - 100 гр.
  • олио - 2 с.л.
  • маргарин - 75 гр.
  • бульон - 1500 мл. горещ
  • сол
  • черен пипер
  • хвойна - плод
  • конфитюр - 1 с.л. от френско грозде
  • боровинки - червени 1 с.л.
  • сметана - 250 гр.
  • сол
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Одирате месото с помоща на нож, измивате и подсушавате. Шпиковате със сланината, овкусявате със сол и пипер от всички страни и запържвате добре в сместа от олио и маргарин.

6 - 8 намачкани зърна от хвойна се поставят в мазнината от пърженето на месото, разреждате с малко червено вино и добавяте бульона. Връщате месото и слагате във фурната да се задушава за около 90 минути на 100 - 120 градуса, като от време - навреме поливате месото със соса. Когато е готово изваждате месото, като може да го върнете във вече изключената фурна, за да го запазите топло.

Добавяте малко вода в соса и го кипвате. Слагате малко брашно, за да стане по - плътен, добавяте конфитюра и червените боровинки и отново кипвате. След това овкусявате със сол, черен пипер и сока от лимона. Добавяте сметаната, разбърквате и претримате всичко през сито, за да получите гладък сос.

Може да шпиковате месото, като го покриете от всякъде със ленти сланина и ги закрепите с помощта на конец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: