Начин на приготвяне
Нарежете свинско месо на средно едри хапки. Поръсете със сол и черен пипер. Нарежете и зелена и червена чушка, лук, домати и моркова.
В тенджера се загрява олио и запържвате месото до леко златисто.
Задушете с малко вода за 15-20 минути, докато поомекне. Ако водата е много, отсипете я и добавете още олио.
Сипете зеленчуците и гответе, като се разбърква.
Прибавете чаша от 200 мл измит ориз и след 2-3 минути поръсете с червен пипер и сипете 3 чаши и половина вода.
Овкусете на вкус с подправки и прехвърлете в тава.
Печете манджата със свинско в загрята фурна 180°C до готовност на месото и ориза.
Извадете, поръсете с нарязан магданоз и може да сервирате.
Много вкусна гозба за семейството е това свинско с ориз и зеленчуци на фурна!
Добър апетит!