Начин на приготвяне
Една кето рецепта, която на вкус наподобява руло Стефани, но се прави като солени кексчета.
Каймата за мъфините се обърква с изброените продукти.
Морковите и чушките нарежете на малки лентички и ги запечете за кратко. Моите ги опекох във фрайъра. Но може да се запекат във фурната. Сложете ги в тава, покрита с хартия и ги запечете на 190 градуса за 10 минути. Може и на грил тиган.
Ще ви трябват и малки купички като за крем карамел. Може да ползвате всякакви - порцеланови, стъклени, алуминиеви. Моите са с размер 5 на 8 см. Излязоха ми 8 броя.
Приготвяне:
Намажете купичките с масло.
Вземате от каймата и правите нещо като кошнички в купичките. Нареждате първо от киселите краставички, морковите и чушките. Върху тях захлупвате с половинка яйце. Натиснете леко надолу яйцето. Отгоре слагате още кайма и един вид ги затваряте, като гледайте да има връх, да приличат на солени мъфини.
Наредете купичките в тава.
Пекат се на 190-200 градуса за 40 минути. Но моята фурна е газова, преценете за вашата.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия