Начин на приготвяне
Ако обичате руло Стефани, опитайте и този вариант на ястието от кайма.
Тиквичката се настъргва, посолява и оставя. След това се прецежда през тензух или цедка. Свинската кайма се обърква с тиквичките и подправките.
Чушката и морковът се нарязват на лентички и запичат на програма grill за 10 минути на 200 градуса.
За оформянето на гнездата от кайма ползвам силиконови форми за тарталети. Силиконовите форми не се мажат с масло, но ако ползвате керамични, ги намажете. След това оформете гнездата. Вижте на една от снимките.
Гнездата приготвих във фрайъра.
Първо се пекат само с каймата на програма roast за 8 минути на 185 градуса. След това гнездата се изваждат от формите.
Слагат се парченца чушка, морков, кисели краставичка. Отгоре се чуква по 1 яйце. Пекат се така за 4 минути. Накрая се поръсват с настърган кашкавал и запичат на 190 градуса за 3-4 минути.
Излизат 9 броя.
Във фрайъра се хващат 4 наведнъж.
Може да приготвите и във фурната тези гнезда тип руло Стефани.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия