Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Корейска туршия Кимчи

Корейска туршия Кимчи

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Корейска туршия Кимчи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
200 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
230 мин.
Порции
8
"Вероятно сте чували за корейската туршия Кимчи - вече можете и да я опитате, приготвяйки я по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • китайско зеле - 1500 г
  • ряпа - 400 г
  • чесън - 7 скилидки
  • зелен лук - 4 стръка
  • люти чушки - 2 бр.
  • джинджифил - 100 г (корен)
  • червен пипер - 2 с.л. лют
  • захар - 2 щипки
  • сол - 2 ч.л. готварска
  • вода - 400 мл
  • соев сос - 2 с.л.
  • морска сол - 2 с.л.
  • глутамат - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на тънки ивици, поръсва се с готварска сол и се намачква. Оставя се да престои 3 часа и след това се отцежда получилият се сок. Добавят се нарязаните на кръгчета ряпа и лук.

В хаванче се начуква чесънът, червеният пипер, лютите чушки, нарязани на едро и джинджифилът, нарязан на дребно.

Сместа се сипва в тенджера и се добавят морската сол, захарта, натриевият глутамат, соевият сос и водата.

Маринатата се изсипва в тенджерата със зеленчуците, тя се покрива и туршията се оставя за 5-дни на тъмно.

Корейската туршия Кимчи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Примен всички се развали..
24.11.2023 03:23
1