Начин на приготвяне
Разбийте 2-те яйца с щипка сол.
Смесете киселото мляко със содата и изчакайте минута, за да шупне. Прибавете ги към яйцата заедно с 3-4 с. л. студена вода.
След това добавете брашното. Чаената чаша, която ползвах, е с вместимост 200 мл.
Маслото трябва да е добре охладено, затова може да го сложите във фризер за 10 минути. След това го настържете директно в сместа.
Разбъркайте добре.
Загрейте тиган с незалепващо покритие на средна степен на котлона. От възможни 6 степени приготвих палачинките на 3-та степен.
Намажете тигана с малко олио само първия път и след това оформете палачинки с по 1 лъжица от сместа.
Щом на повърхността се образуват малки балончета са готови за обръщане.
Най-лесно става с 2 шпатули.
Изключително вкусни, здравословни и засищащи мини палачинки с лимец, които поднесох с мед и пресни боровинки на своето семейство за закуска.
Опитайте и вие тези вкусни малки палачинки.
Добър апетит!