Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Охлювчета със сирене и шарена сол

Охлювчета със сирене и шарена сол

Охлювчета със сирене и шарена сол3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
16
"Пухкави охлювчета с мека коричка и аромат на шарена сол - има ли по-перфектна закуска?"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 2 бр. (без 1 жълтък)
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • мая - 1 суха (7 г)
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 550 г
  • сирене - 150 г
  • шарена сол - 2 щипки
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топло прясно мляко сипете маята, захарта и 2 с л брашно. Разбъркайте и оставете да бухне.

В купа сипете брашното и оформете кладенче. Чукнете яйцата, като заделите един жълтък за намазване отгоре.

Добавете активираната мая, олио, сол и замесете средно меко тесто.

Оставете да втаса на топло за 40 минути и разделете на две части.

Всяка се точи на правоъгълник, намазва се с олио и се поръсва с натрошено сирене и щипка шарена сол.

Навива се рулце и се нарязва на 1. 5-2 см дебелина. Така се оформя и второто топче тесто. Леко се сплескват и се нареждат в намаслена тава.

След 15 минути, намажете с разбит жълтък и малко олио.

Печете охлювчетата в загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Извадете и ги намажете с масло, за да е мека коричката.

Охлювчетата със сирене и шарена сол са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: