Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Кето сладко яйчено руло

Кето сладко яйчено руло

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6421
Кето сладко яйчено руло
Снимка: Валерия
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Отгоре на кето сладко яйчено руло сложете сладко от горски плодове и размесете леко с крема"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 3 бр.
  • крема сирене - 60 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1/2 ч.л.
  • подсладител - 10 г /равно е на 10 г захар/
  • За крема
  • крема сирене - 3 с.л.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • подсладител - 2 с.л. /равни са на 2 с.л. захар/
  • сладко от горски плодове - 2 с.л. домашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да загрява на 180 °C.

Пригответе си тава, покрита с хартия за печене. Не мажа хартията с масло, но ако не сте сигурни във вашата, намажете. Тавата ми е с размер 28 на 31 см. Но това няма значение, не го правя, колкото тавата, а по-малко.

Отделете белтъците от жълтъците. Използвайте две купи.

Добавете към жълтъците крема сиренето, бакпулвера, ванилията и подсладителя.

Разбийте, първо, белтъците на сняг. Веднага след това разбийте жълтъците с крема сиренето.

Изсипете сместа с жълтъците при белтъците и бъркайте с шпатула на ръка. Разбърквайте бавно и внимателно! Получава се пухкава смес.

Изсипете сместа в тавата и оформете правоъгълник с помощта на шпатулата.

Пече се около 10-15 минути, но това зависи от фурната. Моята е газова!

Извадете блата и го оставете да изстине.

Гарнирайте го по ваш вкус. За да е по-дебело рулото, го навийте откъм късата страна. За навиването си помагайте с хартията за печене.

Готовият кето сладкиш приберете в хладилника поне за половин час.

За крема смесих крема сиренето със заквасената сметана и подсладителя. Намазах блата за сладкото рулото.

Отгоре на кето сладко яйчено руло сложих сладко от горски плодове и размесих леко с крема.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: