Начин на приготвяне
Нарежете лука и чесъна на дребно. Запържете в тиган с малко олио. Изчистете спанака и го нарежете.
Добавете и него. Щом омекне, изключете котлона.
Добавете солта, сиренето и яйцето, разбъркайте добре и оставете в стани.
Направете Бешамела, като разтопите кравето масло в тенджера. Добавете брашното и запържете.
Налейте студеното прясно мляко на малки количества. Не наливайте всичкото количество, а по малко.
Бъркате с тел и отново наливате. Изчакайте да заври и сложете солта и индийското орехче. Махнете от котлона.
Започнете да редите вкусната лазаня. Вземете тавичка и сложете на дъното малко от Бешамела. Наредете ред кори за лазаня (моите се редят, без да минават някаква топлинна обработка, но ако вашите се киснат, го направете предварително).
Сложете от плънката, черпак Бешамел, кори и така до изчерпване на количествата, като завършвате лазанята със спанак с кори.
Излейте всичкия Бешамел отгоре, поръсете с кашкавал и печете сочната лазаня със спанак в загрята фурна на 200 градуса до готовност.