Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Дивеч»Диво прасе с кисело зеле

Диво прасе с кисело зеле

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Диво прасе с кисело зеле1 / 2
24/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • месо от диво прасе - 800 г
  • оцет - 1/2 к.ч.
  • олио
  • кисело зеле - 1 зелка
  • мас - 3 с.л.
  • черен пипер - на зърна
  • бахар - 2 - 3 зрънца
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от диво прасе се накисва в студена вода с малко оцет за около седем часа. След това се измива много добре и се нарязва на средно големи парчета. Месото се запържва в сгорещено олио.

Киселото зеле се нарязва на дребно. Прибавят му се свинската мас, зърната черен пипер, бахар, червеният пипер и сол (ако е необходимо).

Зелето се обърква хубаво с подправките. Нарежда се в дълбока тава ред кисело зеле, ред месо. Накрая се завършва със зеле.

Налива се една чаша топла вода, след което тавата се покрива с алуминиево фолио и се слага във фурната.

Пече се на 200 градуса. Малко преди готовност фолиото се маха и ястието се допича още за около 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: