Начин на приготвяне
В тенджера се слага вода до половината, сол, няколко капки олио.
Слага се на котлона да заври.
На друг котлон в дълбок тиган се слага олио. След като се сгорещи, в него се запържва каймата, като се използва телена бъркалка, за да може каймата да стане на трохи.
След като се запържи, се слагат подправките и виното.
Изчаква се няколко минути, докато алкохолът се изпари, и се добавя лютеницата, малко вода и пармезанът.
Когато водата заври, пастата се слага да се готви.
След като е готова, се слага в тава, намазана с олио.
Кашкавалът се настъргва на едро ренде.
Сосът се добавя към пастата и пастата с доматен сос се обърква се хубаво.
Кашкавалът се разпределя навсякъде и ястието се слага да се запече в нагрята на 180 °C фурна за около 10 минути, докато кашкавалът се разтопи.
Да ви е сладко с тези спагети с доматено-винен сос!