Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца с кайма и тиквички в млечен сос

Кюфтенца с кайма и тиквички в млечен сос

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Кюфтенца с кайма и тиквички в млечен сос6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Страхотни кюфтенца, които задължително да поднесете с този млечен сос"

Необходими Продукти

  • Продукти за кюфтетата
  • свинска кайма - 500 г
  • тиквички - около 1 кг
  • яйца - 1 брой
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 или 2 скилидки, пресовани
  • див лук - сушен, от пакетче
  • За млечния сос
  • течна сметана - 250 мл /30 или повече процента/
  • крема сирене - 80 г
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на кюфтетата:

Настържете тиквичките, посолете ги и ги оставете за 15 минути. След това хубаво ги изцедете. Ползвайте тензух или цедка. Трябват ви 500 гр. изцедени тиквички. Тиквичките се омесват с каймата, яйцето и подправките. Правят се топчета и се пекат.

Ако ги печете във фурната, трябва да е на 200 градуса. Наредете ги в тава, покрита с хартия.

Моите кюфтета пекох в еър фрайъра. Избрах програма roast. Първо пробвах на 185 градуса, но на 190 е по-добре. За 15 минути бяха готови, като ги обръщах.

Приготвяне на млечния сос. Обикновено го правя в съотношение 1:3. Това значи 3 части сметана и 1 част крема сирене.

Сметаната и сиренето се слагат в тиган и бъркат на среден огън, докато се посгъсти. Аз добавих и 1 скилидка пресован чесън. Сол слагам накрая, като го опитам.

Кюфтенцата с кайма и тиквички в млечен сос са готови.

Източник - Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: