Начин на приготвяне
Картофите се сваряват с кората в подсолена вода до готовност. Обелват се и се нарязват на едри парчета в голяма купа. Луканката се нарязва на резенчета.
Гъбите се почистват и измиват, нарязват се на жулиени. Броколите се оставят в топла вода, за да се размразят, отцеждат се от излишната вода и се нарязват на по-малки розички.
Всички продукти се добавят в купата при картофите, овкусяват се с подправките и се заливат със сметаната, добавя се 100 г настъргана моцарела и 100 г настърган кашкавал, поръсва се ситно нарязания копър.
Разбъркат се добре и се разпределят в подходящи съдове, аз използвах 4 правоъгълни слагат се в загрята фурна на 200 градуса за 10 минути.
Изваждат се и се поръсва обилно с останалите настъргани кашкавал и моцарела.
Връщат се във фурната до готовност.
Огретенът се сервира с чеснов млечен сос или млечна салата, по ваше желание.
Огретенът с моцарела е готов.