Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Огретен с моцарела

Огретен с моцарела

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Огретен с моцарела
Снимка: Дони Ники
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Луканка, броколи и картофки - перфектна комбинация за един вкусен огретен"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.2 кг
  • броколи - 450 г бланширани
  • печурки - 250 г
  • луканка - 180 г
  • готварска сметана - 400 мл
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • кашкавал - 300 г
  • моцарела - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват с кората в подсолена вода до готовност. Обелват се и се нарязват на едри парчета в голяма купа. Луканката се нарязва на резенчета.

Гъбите се почистват и измиват, нарязват се на жулиени. Броколите се оставят в топла вода, за да се размразят, отцеждат се от излишната вода и се нарязват на по-малки розички.

Всички продукти се добавят в купата при картофите, овкусяват се с подправките и се заливат със сметаната, добавя се 100 г настъргана моцарела и 100 г настърган кашкавал, поръсва се ситно нарязания копър.

Разбъркат се добре и се разпределят в подходящи съдове, аз използвах 4 правоъгълни слагат се в загрята фурна на 200 градуса за 10 минути.

Изваждат се и се поръсва обилно с останалите настъргани кашкавал и моцарела.

Връщат се във фурната до готовност.

Огретенът се сервира с чеснов млечен сос или млечна салата, по ваше желание.

Огретенът с моцарела е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: