Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Пиле с ориз и гъби на фурна

Пиле с ориз и гъби на фурна

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Пиле с ориз и гъби на фурна4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Класическо пиленце с ориз, към което да добавите малко гъбки и магданоз за още по-апетитен вид и вкус"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 80 мл
  • пилешки бутчета - 600 г долни
  • печурки - 250 г
  • ориз - 2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • куркума
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета сложих в тенджера с вода и отпених. В момента на завиране оставям за 5 минути, за да се отдели белтъкът (пяната).

Запържих ситно нарязания лук и чесън с олиото. Добавих почистения и измит през няколко води ориз.

Разбърквам непрекъснато, докато оризът се запечата, така по време на готвенето няма да се слепи.

Долях топла вода, докато се покрие ориза, оставих за 5-6 минути.

Почистените, нарязани и измити гъби се добавят към ястието.

Овкусява се и се добавя още вода и се оставя за още 5 минути, докато се абсорбира течността. Поръсва се с ситно нарязан магданоз.

Така приготвеният ориз се прехвърля в тава с диаметър 28 см и върху него се подреждат бутчета.

Покрива се с алуминиево фолио и оризът се пече в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

Пилето с ориз и гъби на фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: