Начин на приготвяне
Слагаме тенджера с вода на котлона да ври на силен огън. Намаляваме, когато започне да ври.
Белим картофите, моркова и лука. Измиваме ги. Нарязваме на кубчета картофите и моркова, на ситно лука и ги добавяме във водата.
Оставяме ги да се варят, а ние през това време започваме да подправяме каймата.
В каймата за топчета за супа се добавя: подправка за кайма, черен пипер, малко пикантина, олио, колкото да се омазни и чубрица.
Оставяме за 10 мин настрана, след това омесваме хубаво каймата. Добавяме 1 яйце в купата и отново месим каймата. Оформяме малки топчета с навлажнени ръце и ги отделяме настрани. Прибираме в хладилник, за да стегнат малко.
Връщаме се отново към котлона. Проверяваме дали картофите, морковите и лука са се сварили. Премахваме получилата се пяна и разбъркваме. Добавяме пикантина на вкус. Около ч.л или по Ваша преценка (ако желаете, сложете кубче бульон вместо пикантина).
Измиваме хубаво ориза и ако останалите продукти са сварени, го добавяме към класическата супа топчета.
Когато оризът е почти готов, добавяме и топчетата. Когато супата топчета е готова, добавяме предварително разбито яйце за застройка на струйка, докато разбъркваме и ситно нарязан магданоз (по желание).
Вместо ориз може да добавите фиде.
Добър апетит с моята селска супа топчета с картофи и ориз:)