Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с кокос и сладко от череши

Бисквитена торта с кокос и сладко от череши

Бисквитена торта с кокос и сладко от череши
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
17/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Ще ядем, ще ядем вкусна торта с чуден крем!"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пак. Житен дар с какао (220 г)
  • бисквити - 1/2 пак. Житен дар (110 г)
  • крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • кафява захар - 5 с.л.
  • пудинг - 1 пак. Ванилия (60 г)
  • заквасена сметана - 150 г
  • сладко от череши - 1/2 ч.ч.
  • кокосови стърготини - 2 - 3 с.л. запечени
  • прясно мляко - 1 ч.ч. за потапяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се 400 мл прясно мляко с кафява захар. В останалите 100 мл се разбърква пудинг ванилия на прах и сипвате в горещото мляко.

Сварете крема, докато се сгъсти на умерен огън (внимавайте да не загори) и охладете.

Добавете от крема няколко лъжици в заквасената сметана, разбърка се и сипвате в останалия крем. Разбърква се на гладко кремче.

В купа сипете прясно мляко за потапяне. В чиния наредете един ред кафяви бисквити, топени за секунди в прясно мляко.

Сипете част от крема, отгоре разпределете парчета череши и сос от сладкото.

Редите втори, трети и четвърти ред бисквити, топени в мляко, като ги редувате бели и с какао.

Завършете с крем, отгоре с череши и сос и поръсете бисквитената торта с препечени в сух тиган кокосови стърготини!

Оставете на хладно да се стегне, най-добре 1 нощ, и нарежете на парчета.

Добър апетит с Бисквитена торта с кокос и сладко от череши!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: