Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Червена супа с ряпа

Червена супа с ряпа

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Червена супа с ряпа2 / 2
30/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • цвекло - 2 глави
  • ряпа - 1 глава (червена)
  • целина - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 глава
  • зеле - ¼ зелка
  • зехтин - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сметана - 3 с.л.
  • вода - 1 л
  • копър - 2 с.л. (нарязан)
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът, лукът, чесънът, целината и солта се сваряват във водата.

Ряпата, цвеклото и зелето се нарязват на дребно и се задушават в мазнината.

Добавят се към супата и се оставят за половин час на слаб огън.

Готовата супа се подправя с лимонов сок и копър. Сервира се гарнирана със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: