Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Импровизиран чийзкейк със смокини

Импровизиран чийзкейк със смокини

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Импровизиран чийзкейк със смокини
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
17/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Импровизиран, ама чийзкейк - и то какъв Да ви е сладко и лятно"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 220 г
  • масло - 100 г
  • сирене - 200 г
  • кисело мляко - 400 г
  • ванилова захар - 1 бр.
  • захар - 60 г
  • желатин - 1 п
  • какао - 1 с.л.
  • смокини - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бишкотите се смилат в блендер, като 3 от тях се отделят за декорацията. Слагат се в купа.

Маслото се разтапя в малка купичка и се добавя към блендираните бишкоти.

Смесват се добре до получаване на маслено тесто.

Подготвя се форма за торта с падащо дъно. Масленото тесто се изсипва и се разпределя равномерно на дъното.

В чашка с малко вода се слага желатинът, за да набъбне.

В голяма купа на ситното ренде се настъргва сиренето. Добавя се киселото мляко и се разбърква. Добавят се ваниловата захар и захарта. Разбърква се добре.

Оставят се 5 смокини за украса. Останалите се обелват и нареждат върху блата от бишкоти. Моите бях добре узрели и лесно се разпределиха, ако са по-зелени, може да се разрежат на 2 през средата.

Желатинът се затопля до разтапяне в микровълновата. Прибавя се към сместа с киселото мляко. Разбърква се добре и с тази смес се заливат блатът и смокините.

Заделените бишкоти се нарязват на ситно. Поръсват се по краищата на формата. Върху тях се поръсва с какаото. Оставя се в хладилника апетитният чийзкейк, да стегне.

Отделените смокини се нарязват на 2 през средата и всяка половинка се нарязва на филийки.

Довършва се украсата на импровизирания чийзкейк със смокини и е готов да се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: