Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кебап»Свински кебап с домати и лук по селски

Свински кебап с домати и лук по селски

Баш МайстораБаш Майстора
Новак
2020859135
Свински кебап с домати и лук по селски
Снимка: Баш Майстора
1 / 8
20/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Поръсете с магданоз и налейте чаша червено вино за този вкусен свински кебап с домати и лук по селски"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г свински бут
  • домати - 300 г обелени и нарязани
  • лук - 2 глави
  • шарена сол - 1 ч.л.
  • сол
  • чер пипер
  • олио - 5 с.л.
  • вода - 1.ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския бут на парчета и го сложете в подходящ дълбок тиган с капак.

Добавете цялото количество вода, сложете капака на тигана и включете котлона на средна степен. Месото ври и се задушава, така става крехко и сочно.

Когато водата намалее, сложете олиото да се пържи, като периодично разбърквайте, сложете предварително нарязания лук и доматите нарязани на кубчета. Готвите свинското по селски, докато се сгъсти сосът.

Добавете сол, шарена сол и черен пипер в селския кебап - всичко на вкус. Поръсете с магданоз и налейте чаша червено вино за този вкусен свински кебап с домати и лук по селски.

PS: Можете да добавите праз и гъби към ястието по Ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Изглежда чудесно!
01.09.2022 08:38
1