Начин на приготвяне
Месото е от свински врат, нарязвам го на едри парчета - около 5 см.
В загрятото олио го задушавам до смяна на цвета. Готвя в тенджера под налягане и добавям към месото 1 ч.ч. течност, вино, бира или топла водичка. Слагам и солта, и подправките.
Затварям тенджерата и след сигнала задушавам на бавен огън 7 минути. Охлаждам.
Добавям едро нарязания лук на полумесеци, разбърквам. Пак затварям и готвя за 2 минути с капака.
Ястието е бързо и много вкусно. За задушаването на лука не са необходими повече от две минути в тенджерата под налягане. Но той може да се досготви и без да затваряте тенджерата.
Само че самото готвене на кебапа малко ще се удължи във времето. Това вече е по ваш избор. Аз го правя при затворен капак.
Накрая, когато свинският кебап е напълно сготвен, може да се поръси с малко черен пипер!
Може да поднесете свинския кебап с много лук с гарнитура от варен ориз.
Коментари